30 maart 2021

Even voorstellen! Projectleider bij Limburgia

Velen hebben mijn gezicht vast al eens gezien bij Limburgia, maar het is altijd leuk om mij ook voor te stellen aan de mensen die mij wellicht minder goed kennen. In dit blog geef ik jullie een kijkje in mijn functie bij Limburgia en wat het maakt dat ik hier al 8 jaar met veel plezier werk.

 

Van A tot Z een fijn project begeleiden

Ik ben bij Limburgia gestart op de salesafdeling waarna ik ben doorgegroeid tot sales werkvoorbereider en uiteindelijk tot projectleider. Mijn huidige functie! Zodra iets verkocht wordt binnen het salestraject, dan wordt het overgedragen aan mij. Ik leg vanaf dat moment contact met de aannemer om alles verder af te stemmen. Vervolgens begeleid ik het gehele traject in- en extern. Dit gehele proces van productie tot levering goed begeleiden en zorgen dat de klant tevreden is, dat is mijn uitdaging. Ik vind het belangrijk dat de klant en ik na het traject elkaar recht in de ogen kunnen aankijken en kunnen zeggen: “Dit hebben we toch maar mooi samen gedaan”.

 

Het werken op afstand is een uitdaging

Dat we nu door corona allemaal thuiswerken is ontzettend jammer. We hebben daardoor als team minder persoonlijk contact met elkaar en dat vond ik in het begin een uitdaging. Voor corona was ik twee dagen per week op kantoor te vinden. Dan liep je eenvoudig even naar de productie of werkvoorbereider om iets te overleggen. Daarnaast was ik twee dagen per week onderweg, op bezoek bij klanten, om de bouw te bekijken en lopende zaken te bespreken. Dit kan nu natuurlijk niet meer. Door corona word je terughoudend in het maken van afspraken op de bouwplaats . Ik wil natuurlijk het liefst in “real life” kennismaken en dan gelijk ook even de bouw zien. Bij sommige grote projecten is zo’n fysieke afspraak nog wel mogelijk. Dan heeft de klant bijvoorbeeld een groot kantoor bij de bouwplaats zodat we goed rekening houden met de afstand. Maar er zijn ook kleine projecten met alleen een bouwkeet. Dan is het lastig als zowel de schilder, als de stukadoor en de vloerlegger allemaal in die ene ruimte verwacht worden wanneer wij daar overleggen. Zo lopen we in de bouw en daarbuiten momenteel natuurlijk allemaal tegen dat soort uitdagingen aan. Maar door goed te communiceren en naar oplossingen te zoeken in het proces, komen we er in goed overleg altijd uit. En dat is het belangrijkste.

 

Ondanks corona toch een goed teamgevoel

Het op afstand samenwerken was in de beginfase dus even schakelen voor ons team. Maar hierdoor heb ik juist ook gemerkt hoe blij ik ben met hoe ons team samenwerkt. Ik ervaar het als een grote meerwaarde dat we in kleinere teams werken. Ik kan het team namelijk eenvoudig meenemen in mijn enthousiasme voor de zaak en zo zorgen we er iedere dag voor dat de communicatie op afstand beter verloopt. In principe werken we in een team altijd samen met onze General Manager, Pepijn Kokke, een projectleider, een werkvoorbereider en de salesmensen (intern en extern). In totaal werk je samen met minimaal vier personen. Daarnaast wordt het team vaak aangevuld met onze vliegende keep: Sacha Peeters. Zij werkt al jaren bij Limburgia, weet alles van onze producten, specificaties en mogelijkheden en verzorgt certificeringen en het maken van de inmeet standen. Een onmisbare functie die naadloos op de teams aansluit. Momenteel zijn we druk bezig met een uitbreiding van ons team en zoeken we nog een werkvoorbereider en versterking van onze binnendienst. Zelf ben ik echt iemand die hard werkt en er alles aan doet om de werkzaamheden goed op de rails te houden. En ik ben blij dat mijn collega’s ook zo’n werkhouding hanteren.

 

De Groei van Limburgia

Ik heb mijzelf doelen gesteld in lijn met de doelen die wij organisatie breed hebben gesteld. Limburgia heeft het doel om te groeien in de markt. Dus onze wens is wanneer men spreekt over utiliteitsdeuren, dat men dan ook gelijk aan Limburgia denkt. Er zijn natuurlijk steeds meer spelers in het speelveld en wij moeten zorgen dat we in de top 3 blijven. Daarom heb ik het doel gesteld om de aannemer zo goed mogelijk te bedienen en als dat lukt, resulteert dat voor mij ook in meer werkplezier.

 

Voor vragen kun je altijd mij bij terecht

Komende tijd blijf ik me bezig houden met nieuwe projecten en de lopende projecten. Gelukkig is de bouwwereld nog niet geschaad door corona en scoren we nog steeds mooie nieuwe projecten . Voor mij en het team dus ook volop kansen om te laten zien wat we kunnen, zodat wij mooie ervaringen kunnen neerzetten met onze klanten. Heb jij nog vragen over mijn werk? Of een andere vraag? Neem dan gerust contact met mij op, ik ga graag met je in gesprek.

New Call-to-action

Limburgia Utiliteitsdeuren

Geschreven door Limburgia Utiliteitsdeuren

Over dit blog

In het Limburgia blog delen we tips, inspiratie en informatie over binnendeuren in de utiliteitsbouw.

Deel dit blog!

  

 

 

Meld jezelf aan voor ons blog

 

 

Laatste blogartikelen