29 september 2020

Slanke houten glaslatten, de nieuwe standaard voor binnendeuren

Traditionele, brede houten glaslatten zijn out, slanke houten glaslijsten zijn in. We hadden al slanke PU-FC – polyurethaan full colour – glaslijsten, en nu hebben we ook slanke houten glaslatten. De slanke glaslijsten ogen modern en strak en bij een zelfde glasopening in de binnendeur heb je nu een groter glasoppervlak. Zowel de standaard binnendeuren als de brandwerende, geluidwerende en inbraakwerende deuren worden voorzien van dezelfde smalle houten glaslijsten. Dat biedt jou als architect meer mogelijkheden.

 

Slanke uitvoering, dezelfde hoge kwaliteit

De slanke houten glaslatten hebben dezelfde eigenschappen en certificering als de traditionele bredere houten glaslijsten. Dat wil zeggen dat de glaslatten antistatisch zijn en bestand zijn tegen vocht, chemicaliën en oplosmiddelen. Ze zijn bovendien brandwerend gecertificeerd. De slanke houten glaslijsten worden gemaakt van rood hout en standaard met transparante vernis afgewerkt.


Slanke glaslijsten voor binnendeuren, PU-FC of hout

Je kunt nu kiezen uit twee soorten slanke glaslijsten. Ze zijn beide 15 mm breed en liggen maximaal 3 mm op het deuroppervlak. De houten glaslijsten hebben een mooie, natuurlijke uitstraling, terwijl je met de PU-FC glaslijsten kunt kiezen voor de zelfde kleur als de Vulcan® kantafwerking van de binnendeur. Je kunt deze uitstekend afstemmen op het deuroppervlak, in dezelfde kleurstelling of juist contrasterend. Zelfs de schroeven zijn in kleur leverbaar.

 

Droog beglazingssyteem voor onze slanke houten glaslatten

De slanke houten glaslijsten voor binnendeuren worden geleverd met glas dat in een droog beglazingssysteem – dus geen kit, maar beglazingsrubber – geplaatst is. Natuurlijk voldoet het systeem aan de eisen die in het bouwbesluit worden gesteld. Droge beglazing heeft als voordeel dat alle onderdelen demontabel zijn waardoor de slanke houten glaslatten uitermate geschikt zijn voor circulair bouwen. Daarmee is het een duurzame oplossing.
Het is eventueel mogelijk de binnendeuren met de smalle houten glaslijsten zonder glas af fabriek te betrekken. Vraag hiervoor naar de voorwaarden.

Even op een rij, de voordelen van slanke houten glaslijsten:

  • Vanuit esthetisch gezichtspunt zijn de slanke houten glaslatten beter passend bij de huidige architectuur dan de oude, bredere glaslijsten.
  • Er wordt tot 60% bespaard op de grondstoffen.
  • Natuurlijke uitstraling, door het gebruik van vernis is de houtnerf zichtbaar.
  • Brandwerende glaslatten worden standaard geschroefd, de overige glaslijsten gespijkerd, maar tegen meerprijs is schroeven ook voor de andere glaslatten mogelijk.
  • Voor alle deur- en glasdiktes in het assortiment van Limburgia, dit in tegenstelling tot de PU-FC glaslijsten die niet geschikt zijn voor alle glas- en deurdiktes.
  • Droge beglazing met behulp van beglazingsrubber zorgt voor een circulair en duurzaam product.
  • Uniforme uitvoering voor zowel standaard binnendeuren als voor inbraak-, brand- en geluidwerende deuren.
  • De glasopening blijft gelijk, maar het netto glasoppervlak is groter.
  • Optioneel ook zonder glas af fabriek mogelijk.

Standaard glasopening of eigen ontwerp

Limburgia heeft zo’n tien verschillende glasopeningen in het standaardassortiment. Dit varieert van rechthoekige glasopeningen tot glasopeningen met afgeronde vormen tot hele of halve cirkels. Daarnaast kun je ook kiezen voor een eigen ontwerp. Limburgia adviseert je graag over de mogelijkheden – ook met betrekking tot het soort glas – voor onze binnendeuren.

 

Slanke houten glaslijsten voor verschillende deur- en glasdiktes

Limburgia heeft deuren in verschillende diktes – van 40 tot 80 mm – en natuurlijk hebben wij voor elke dikte de bijbehorende slanke houten glaslatten. Ook de glasdikte varieert. Dit kan gaan van 5 tot wel 71 mm. Onze PU-FC glaslijsten zijn niet voor elke glas- en deurdikte geschikt, maar de slanke houten glaslatten wel. Eventueel worden de houten glaslijsten aangepast – geschaafd – op het glaspakket waar jij als architect mee wilt werken. Ook hiervoor geeft Limburgia je graag advies!

 

Net zo enthousiast als wij?

Wij hopen dat je net zo enthousiast over de nieuwe slanke houten glaslatten bent als wij. Maar misschien heb je nog vragen of wil je advies over afwijkende glasopeningen of glasdiktes. Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

New Call-to-action

Casper Wisznievski

Geschreven door Casper Wisznievski

Projectadviseur
Waardering voor eerlijke en oprechte mensen.
Zaken doe je toch ook met mensen.
Elke dag is een feest en moeten we optimaal benutten.
Reist graag ver weg, maar geniet ook thuis van een potje voetbal #PlukDeDag

Over dit blog

In het Limburgia blog delen we tips, inspiratie en informatie over binnendeuren in de utiliteitsbouw.

Deel dit blog!

  

 

 

Meld jezelf aan voor ons blog

 

 

Laatste blogartikelen