07 oktober 2021

Veilig, duurzaam en comfort: Lees alles over de educatiedeur van Limburgia

De educatiedeur vind je in verschillende leeromgevingen zoals in schoolgebouwen. Voor educatiedeuren is het belangrijk dat de deur tegen een stootje kan. Deze deuren worden namelijk dagelijks door honderden, dan wel niet duizenden leerlingen geopend en gesloten. Daarom worden aan de lokaaldeuren en (dubbele) gangdeuren in een schoolgebouw speciale eisen gesteld op het gebied van robuustheid, veiligheid en comfort. Maar ook deuren in de gymzalen en kleedruimtes horen hierbij. Daar worden dan weer andere eisen aan gesteld. Heb je dan als architect nog wel de creatieve vrijheid om het ontwerp te realiseren wat je voor ogen hebt? Zeker. In dit blog leggen we je graag meer uit over de educatiedeur.

 

Veiligheid

De educatiedeuren van Limburgia zijn aantoonbaar gecertificeerd leverbaar in een 30 of 60 minuten brandwerende uitvoering. Dubbele deuren toegepast zonder deurnaald, hebben de 60 minuten brandwerende educatiedeuren een dikte van 58mm. Dit betekent extra stabiliteit, door de dikte van de deur. De educatiedeuren kunnen worden voorzien van automatische deurdrangers en kleefmagneten. Gekoppeld aan de brandmeldinstallatie zorgt dit voor extra veiligheid bij brand en ontruiming. Ook levert het een aanzienlijke kostenbesparing op, om te kiezen voor een oplossing zonder deurnaald. 

 

Verder zijn de educatiedeuren van Limburgia naar wens leverbaar met letselveilig glas. Dit is gelaagd brandwerend veiligheidsglas in klasse EW300 in combinatie met klasse 2B2 (letselbeperking). Het als isolatieglas toe te passen glas is tweezijdig brandwerend. 

 

Certificering en zekerheidsklasse

Limburgia is aangesloten bij GND, dat brandwerende deuren van een zichtbaar label voorziet. Dit label vermeldt onder andere hoeveel minuten een deur brandwerend is (30 of 60 minuten) en geeft de GND-Zekerheidsklasse weer. Limburgia educatiedeuren kunnen geleverd worden met GND-Zekerheidsklasse. Al onze brandwerende deuren zijn verder aantoonbaar getest volgens de zware Europese norm NEN-EN 1634-1. 

 

Duurzaam

Meerzijdig Vulcan®

De educatiedeuren van Limburgia zijn Vulcan® deuren. Dankzij de naadloze, meerzijdige randafwerking zijn ze zeer stoot- en slagvast. Daardoor is er minder kans op beschadiging. Zelfs als de zijkant blootstaat aan het geweld van bijvoorbeeld schoenen, schooltassen, schrobmachines en stofzuigers. Omdat Vulcan® zo'n optimale bescherming biedt tegen mechanische beschadiging, bent u verzekerd van een deur met een lange levensduur. Door het ontbreken van scherpe randen beschermt Vulcan ook tegen verwondingen.

 

Onderhoudsarm en hygiënisch

Vulcan® is onderhoudsarm. Anders dan hardhouten kantlatten hoeven Vulcan® zijkanten niet onderhouden en gelakt te worden. Dit betekent ook minder overlast ter plekke, omdat deuren niet van hun plaats gehaald en opnieuw afgehangen hoeven te worden. Daarbij komt, dat Vulcan® optimaal bestand is tegen chemicaliën en oplosmiddelen. Er kan een antibacteriële hardkunststof toplaag worden toegepast, als extra hygiëne nodig is.

 

Comfort

Geluidwerend

Uiteraard is geluidsisolatie absoluut noodzakelijk op onderwijslocaties. Hoewel constructie technisch tegenstrijdig, is Limburgia er in geslaagd een 30 minuten brandwerende educatiedeur met geluidwerende eigenschappen te ontwikkelen. Door hun speciale vulling zijn ze leverbaar met geluidwerende waarden van 38 dB en 43 dB.

 

Extra stevigheid

Bij dubbele deuren zorgt het dubbele randhout en bij glasdeuren een glasraamkader in de educatiedeur voor extra stevigheid, stabiliteit en schroefhoudend vermogen. Ook gaat het glasraamkader uitscheuren in de hoeken tegen en beschermt het tegen inwateren in de vulling van de deur. Bovendien is de hardkunststof toplaag uitstekend bestand tegen ruw en nonchalant gedrag. De laag kan in talloze kleuren en prints worden uitgevoerd. Hierdoor blijft de ontwerpvrijheid gegarandeerd.

 

Van maatwerk idee naar projectrealisatie

We hebben al veel mooie projecten mogen realiseren met educatiedeuren. Zo hebben wij onder andere de UvA en Amsterdamcampus in Amsterdam voorzien van educatiedeuren. Ook het Mearlantcollege in Brielle is volledig voorzien van educatiedeuren. Elke deur binnen een lesomgeving kan anders zijn en verdient daarom een maatwerk aanpak. Wij adviseren graag over de mogelijkheden voor jouw volgende project voor educatiedeuren. Daarbij zorgen we er altijd voor dat educatiedeuren de juiste functionele eigenschappen hebben, geheel conform de certificeringen voor brandveiligheid. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen voor jouw volgende educatieproject? Neem dan vooral eens vrijblijvend contact op!

New Call-to-action

Limburgia Utiliteitsdeuren

Geschreven door Limburgia Utiliteitsdeuren

Over dit blog

In het Limburgia blog delen we tips, inspiratie en informatie over binnendeuren in de utiliteitsbouw.

Deel dit blog!

  

 

 

Meld jezelf aan voor ons blog

 

 

Laatste blogartikelen