12 juni 2018

Zo zorg je voor goed hang en sluitwerk voor utiliteitsdeuren

Denk je aan deuren, dan denk je automatisch ook aan deurbeslag. Dat deze twee een onlosmakelijk geheel vormen lijkt heel logisch. Toch worden ze in bouwprojecten nog vaak als twee op zichzelf staande elementen beschouwd. Zonde, wat je kunt als aannemer juist zoveel voordeel behalen door deur en hang en sluitwerk op elkaar af te stemmen. In dit blog vertel ik over het combineren van twee specialismen en hoe je daar als aannemer van kunt profiteren.

 

Van ijzerwarenhandel naar specialist

Traditioneel gezien zijn deuren en hang en sluitwerk altijd als twee aparte onderdelen van een bouwproject gezien. Dat kwam natuurlijk ook vanwege de bouwplanning, waarbij de deuren na de kozijnen aan de beurt waren, maar het hang en sluitwerk pas helemaal aan het eind aan bod kwam. Het deurbeslag werd dus ingekocht bij een ijzerwarenhandel en de aannemer monteerde het beslag zelf op de deuren.

Tegenwoordig worden deur en hang en sluitwerk echter steeds meer als één element gezien. En dat is ook logisch, want de productie van de deuren is sterk afhankelijk van het hang en sluitwerk, in verband met de benodigde boringen. Bovendien vragen de huidige eisen voor bijvoorbeeld brandwerendheid om certificering van de deurset in zijn geheel, dus inclusief beslag. Daarnaast zijn er in de utiliteitsbouw soms hele speciale sloten of andere specifieke oplossingen nodig waarvoor je advies moet inwinnen. De hang en sluitwerk leverancier van nu is dus steeds meer een specialist en adviseur, die nauw samen moet werken met de deurenleverancier.

 

Co-creatie van binnendeuren

Deze nieuwe benadering vraagt om een ander proces van creatie, productie en montage van de deurset. In het adviestraject ga je met twee specialisten om de tafel: één voor de binnendeuren en één voor het hang en sluitwerk. Zij kunnen je vertellen over de visuele mogelijkheden en de technische eisen. Doordat de deurenfabrikant al in een vroeg stadium weet welk hang en sluitwerk zal worden toegepast, weet hij precies hoe de deuren geproduceerd moet worden. Worden er bijvoorbeeld ingebouwde deurdrangers toegepast en zijn er slotboringen of kabeldoorvoer nodig? Beide specialisten maken er één geheel van dat voldoet aan alle wet en regelgeving. Vervolgens wordt levering en montage onderling afgestemd. Binnendeuren en hang en sluitwerk worden gelijktijdig geleverd op de bouw, een gespecialiseerde monteur neemt het aan en zorgt voor het afhangen van de deuren en de montage van het hang en sluitwerk.

 

De voordelen voor jouw bouwproject

Die samenwerking tussen experts kan jou als aannemer veel voordeel opleveren. Doordat beide specialisten inzicht hebben in elkaars oplossingen komen ze uiteindelijk tot een beter eindproduct en worden faalkosten geminimaliseerd. Want hoe vaak komt het toch nog voor dat een slotboring net op de verkeerde plek zit? Daarnaast weet je zeker dat je een deurset inkoopt die voldoet aan alle geldende wet en regelgeving. Ook op logistiek vlak ervaar je voordelen: de deuren en het hang en sluitwerk worden tegelijkertijd geleverd maar wel op een logistiek efficiënte manier waarbij het beslag niet beschadigd. Alles wordt geleverd zonder opleverpunten: de monteur neemt het materiaal zelf in ontvangst op de bouwplaats, is volledig verantwoordelijk voor zijn eigen werk en zorgt dat eventuele fouten worden opgelost. Dat is voor jou als aannemer dus weer een zorg minder.

 

Krachten bundelen

Dat het interessant is om deursets als geheel in te kopen is duidelijk. Nu nog een partner die zowel expertise over binnendeuren als over hang en sluitwerk in huis heeft. Die vinden is eigenlijk onmogelijk, want: zodra je twee verschillende dingen aanbiedt ben je eigenlijk geen specialist meer. Daarom hebben wij als binnendeurenspecialist onlangs onze krachten gebundeld met Polvo, een leverancier op het gebied van specialistisch hang en sluitwerk. Binnen het samenwerkingsverband P&L deurconcepten adviseren we over de toepassing van complete deursets binnen bouwprojecten in de utiliteitsbouw. Door het bundelen van onze expertises komen we tot innovatieve totaaloplossingen en maken we productie en levering van complexe binnendeuren eenvoudig. Met één operationele partij voor de begeleiding tijdens de bouw, één contactpersoon en één crediteur haal je een betrouwbare partner aan boord en zorg je bovendien voor een efficiënt en kostenbesparend productie- en leveringsproces.

Ben je benieuwd wat P&L Deurconcepten voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op en onze beide experts schuiven graag bij jou aan voor een totaaladvies.

 New Call-to-action

Limburgia Utiliteitsdeuren

Geschreven door Limburgia Utiliteitsdeuren

Over dit blog

In het Limburgia blog delen we tips, inspiratie en informatie over binnendeuren in de utiliteitsbouw.

Deel dit blog!

  

 

 

Meld jezelf aan voor ons blog

 

 

Laatste blogartikelen