22 juni 2021

Een veilige hoteldeur helemaal naar wens van de opdrachtgever

Elk gebouw in de utiliteitssector en ook elke ruimte binnen een gebouw heeft zijn eigen functie. Per ruimte en gebouw is het dan ook belangrijk om te weten wat voor soort binnendeur daar past. Hierbij is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de wettelijke eisen, maar ook met de praktische voorkeuren van een opdrachtgever. Bij hoteldeuren zijn er namelijk verschillende mogelijkheden in zowel functionele als esthetische voorkeuren. In dit blog ga ik daarom dieper in op de hoteldeur en zijn mogelijkheden.

 

Veiligheid voorop bij Hoteldeuren

Veiligheid staat bij de hoteldeuren van Limburgia hoog in het vaandel. Dit houdt in dat de deur in ieder geval brandwerend is en vaak ook geluidwerend is. Bij vluchtwegen in de gangen zie je dat er vaak wordt gekozen voor een deur die 60 minuten brandwerend is. Maar vaak zijn de meeste deuren 30 minuten brandwerend. Dit heeft te maken met de brandscheiding in een gebouw, waar vaak 30 minuten voldoende is. Daarbij is een deur in een hotel in de meeste gevallen 38 dB geluidwerend. Hierbij gaat het om de deur die de hotelkamer afscheidt van de gang. Uiteraard zit jij er niet op te wachten dat je de tv van de buren hoort wanneer je op je hotelkamer zit of lallende mensen die terugkomen van een gezellig avondje terras. In sommige gevallen wordt er daarom zelfs gekozen voor 43 dB geluidwerend, maar 38 dB is meestal afdoende. Dit is een alomvattende trend die wij zien; er worden steeds hogere eisen gesteld aan de combinatie van brand- en geluidwerendheid. Daarom zijn wij ook constant bezig met het door ontwikkelen van de veiligheid van onze deuren. Als opdrachtgever kies je soms ook voor een inbraakwerende functie in een hoteldeur. Als een hoteleigenaar of keten aangeeft dat zij dit belangrijk vinden omdat bijvoorbeeld gasten beschermd moeten worden, of hun persoonlijke bezittingen, dan is dit zeker mogelijk. Ook zijn onze deuren getest volgens de zware Europese norm NEN-EN-1634-1. Zo verzorgen wij altijd de optimale bescherming en veiligheid bij onze deuren.

 

Wens van de opdrachtgever staat voorop

Als opdrachtgever krijg jij maximale ontwerpvrijheid bij hoteldeuren. Met brandwering moet je je wel houden aan een brandwerende certificering en qua ontwerp is de enige beperking de hoogte en breedte van de deur. Wij maken deuren van maximaal 3 meter hoog. Maar verder ben je als opdrachtgever vrij in de keuzes die je wil maken. Heel simpel gezegd; alle kleuren van de regenboog, printjes, cijfers, je kunt het zo gek niet bedenken of wij maken het voor jou. Hetzelfde geldt voor de montage. Als opdrachtgever ben je altijd vrij in wat je zelf wilt oppakken of wat wij voor je kunnen doen. Wil je compleet ontzorgd worden? Dat kan! Dan nemen wij het werk aan, meten alles in, produceren de deuren en hangen de deuren ook af. Eventueel kunnen wij via onze partner ook nog het hang- en sluitwerk regelen. Maar wij kunnen ook alleen de deur maken zodat je de deur zelf kan afhangen en het hang- en sluitwerk kan regelen. Alles is naar wens van de opdrachtgever dus!

 

Toebehoren bij een hoteldeur

Hang- en sluitwerk is een belangrijk onderdeel bij de deur. Limburgia adviseert en levert graag de beste oplossingen voor hang- en sluitwerk in samenwerking met onze partner. Sloten van hoteldeuren zijn voor veel mensen heel herkenbaar. Misschien kom je nog wel eens in een hotel met nog een “ouderwetse”, simpele sleutel. Maar in de meeste gevallen zie je vaak dat er gebruikgemaakt wordt van elektrische sloten. Daarom zijn hotelsloten ook een apart segment bij hang- en sluitwerkleveranciers. Met elektrische sloten kun je twee kanten op; een slot met batterij, dan hoeven wij in de fabriek alleen een slotsparing in de deur te maken. Maar soms wordt een elektrisch slot aangesloten op een systeem en dan zie je vaak dat er een kabeldoorvoer in de deur gemaakt moet worden in de deur voor het slot, maar ook door de deur heen om die elektrische bekabeling te maken in de deur. Ook dit is weer geheel vrij aan jou als opdrachtgever.

 

Advies op maat

Wij hebben al voor veel mooie klanten projecten gehad op het gebied van hoteldeuren. Zo hebben wij het NH Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam geholpen met een grote opdracht. Zij hebben 144 kamers gerenoveerd waarbij de kamers geheel zijn gestript, enkel de kamer scheidende wanden zijn blijven staan en de gehele technische installatie is vervangen. Maar we hebben ook voor merken gewerkt zoals: Bastion, Fletcher en Van der Valk hotels. Elk hotel is dan ook uniek en verdient een op maat gemaakte aanpak. Wij adviseren graag over de ontwerpmogelijkheden en zorgen er altijd voor dat hoteldeuren de juiste functionele eigenschappen hebben, geheel conform de certificeringen voor brandveiligheid en duurzaamheid. Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of een renovatie, neem vooral eens contact op voor advies op maat!

New Call-to-action

Limburgia Utiliteitsdeuren

Geschreven door Limburgia Utiliteitsdeuren

Over dit blog

In het Limburgia blog delen we tips, inspiratie en informatie over binnendeuren in de utiliteitsbouw.

Deel dit blog!

  

 

 

Meld jezelf aan voor ons blog

 

 

Laatste blogartikelen