30 juli 2021

Waarborg veiligheid in de zorg met de zorgdeuren van Limburgia

Aan deuren in zorgcentra, ziekenhuizen, maar ook in cleanrooms en laboratoria, worden speciale eisen gesteld. Toch is het fijn om te weten dat je als architect wel de creatieve vrijheid hebt om het ontwerp te realiseren wat je voor ogen hebt. Met Limburgia zorgdeuren combineren wij functionaliteiten als brand-, geluid- en stralingwerendheid met grote ontwerpvrijheid. Want naast dat het veilig moet zijn, heb je als architect uiteraard ook esthetische voorkeuren. Lees daarom in dit blog meer over de voordelen van de Limburgia zorgdeur.

 

Naadloze afwerking voor extra hygiëne

Zorgdeuren zijn net even iets anders dan hoteldeuren. In zorginstellingen is het namelijk extra belangrijk dat de deuren tegen een flink stootje kunnen. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuisbedden die tegen een deur aan stoten, of een kar met apparatuur. Om deze deuren daartegen te beschermen, wordt er gebruikgemaakt van een andere afwerking. Bij een gemiddelde deur heeft de zijkant houten latten, ook wel kantlatten genoemd. Als je daar hard tegenaan stoot, kunnen er stukjes hout afbreken wat versplintert. Dit betekent dat je deze afwerking vaker moet bijhouden qua onderhoud. Daarom werken wij de zorgdeuren af met Vulcan® polyurethaan kantafwerking. Deze wordt naadloos aangegoten aan de deur, waardoor het zeer hygiënisch is en er haast geen gaatjes in komen waar viezigheid in vast blijft zitten. Onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, stevig en robuust. Dat is waar onze zorgdeuren voor staan.

 

Veiligheid in de zorg

Ook veiligheid is bij de zorgdeur een belangrijk item. In een ziekenhuis vind je bijvoorbeeld ook röntgenruimtes of ruimtes waar een PET-scan apparaat staat. In deze ruimtes is het van belang dat de ruimte lekvrij wordt ingericht, onder andere met stralingwerende deuren. Dit type deur wordt afgewerkt met lood. Lood is namelijk materiaal met een hoge kerndichtheid, waardoor de straling wordt afgezwakt. Op die manier heb je aan de binnenkant van de deur een stralingwerende deur, maar aan de buitenkant een robuuste deur die ook weer tegen een stootje kan. Deze stralingwerende eigenschappen zijn goed te combineren met bijvoorbeeld brandwerende eigenschappen. Beide zijn belangrijke kenmerken wat betreft de veiligheid van Limburgia deuren.

 

Maatwerk deuren voor iedere klant

Met de klant spreken we af of wij het project van A tot Z oppakken, of dat er ook een deel is wat je liever zelf op je neemt. Wij kunnen van begin tot eind alles inmeten, produceren, leveren en afhangen. Eventueel kunnen we via onze partner ook nog het hang- en sluitwerk leveren. Qua hang- en sluitwerk komt het regelmatig voor dat binnen zorginstellingen dat er gebruikgemaakt wordt van elektrische sloten. Op die manier kunnen medewerkers met een pasje eenvoudig naar binnen. Maar soms zie je ook deuren met een simpele drukknop of een dranger. Maar deze keuze ligt ook weer helemaal bij jou. Zoals eerder benoemd, wordt er in zorginstellingen nogal wat rondgereden met grote objecten. Brede doorgangen waar je makkelijk doorheen kunt met een groot bed zijn daarom van groot belang. Zo’n brede doorgang creëer je dankzij XXL deuren of dubbele deuren. Je hebt hierin wel een lichte beperking qua hoogte en breedte, omdat niet alle afmetingen getest zijn op brandwerendheid. Maar dat is gelukkig een punt wat we continu aan het door ontwikkelen zijn!

 

Van maatwerk idee naar projectrealisatie

We hebben al veel mooie projecten mogen realiseren met zorgdeuren. We zien grote zorginstellingen voorbij komen zoals de GGD of GGZ, AMC ziekenhuis, Erasmus ziekenhuis en nog veel meer. Maar we faciliteren ook zorgdeuren bij kleinere projecten zoals de tandartsenpraktijk op de hoek. Elke deur binnen een zorginstelling kan anders zijn en verdient daarom een maatwerk aanpak. Wij adviseren graag over de mogelijkheden voor jouw volgende project binnen de zorg. Daarbij zorgen we er altijd voor dat zorgdeuren de juiste functionele eigenschappen hebben, geheel conform de certificeringen voor brandveiligheid. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen voor jouw volgende zorgproject? Neem dan vooral eens vrijblijvend contact op!

New Call-to-action

Limburgia Utiliteitsdeuren

Geschreven door Limburgia Utiliteitsdeuren

Over dit blog

In het Limburgia blog delen we tips, inspiratie en informatie over binnendeuren in de utiliteitsbouw.

Deel dit blog!

  

 

 

Meld jezelf aan voor ons blog

 

 

Laatste blogartikelen